Alessandro Sartori creates a reflective space for Ermenegildo Zegna Couture S/S 2018

Artistic director Alessandro Sartori spent time during his younger years writing and sketching in the courtyard of the University of Milan. For his second collection for Ermenegildo Zegna Couture, the designer held court in this historic outdoor space, working with Bureau Betak on a four day set build, which transformed the space into a futuristic garden.

Guests entered the show through a labyrinthine maze constructed from mirrors and screens projecting the house’s artisans at work. Inside, the runway was lined with futuristic tangerine gravel and mirrored steps, the warm breeze rippling through the tree at the centre of the courtyard reflecting the gentle fluidity of the silhouettes in the S/S 2018 collection.

 

Read more