Dash Kitchen — Turin, Italy

Interior view of Dash Kitchen featuring black and stone coloured walls and flooring, tables and black, brown, red, green and mustard coloured seating. Further back there is another area with tables, bright red chairs and pendant lights
(Image credit: dashkitchen)

Boasting a heady haul of bars, restaurants, galleries and live music venues, Turin’s southern district of San Salvario is experiencing something of a revival right now. Headlining recent openings is Dash Kitchen.

With imaginative brio, architect Fabio Fantolino has converted an abandoned printing house into a slick mash-up of industrial brutalism and Mad Men flair. Black chrome ducts on the ceiling mirror the sinuous curl of a long stretch of black leather banquettes, while streaky rosso levanto marble and polished concrete are smartly contrasted by coloured glass pendants and plush velvet armchairs.

The somewhat schizophrenic menu, conceived by Alessandro Ferrero, is anchored by an impressive collection of artisanal beers, some of which find their way into the dishes – prawn cervice marinated with Maes Pils beer, for instance, a veal filet served with a reduction of Pauwel Kwak, and fish and chips which arrive at the table unexpectedly accompanied by a Belgian ale milkshake.

Alternative view of Dash Kitchen featuring black walls and ceiling, tables and black, red, brown, green and mustard coloured seating. There is a partial view of the bar and its multiple bottles of drinks on shelves

(Image credit: dashkitchen)

Interior view of the dining area at Dash Kitchen featuring stone coloured walls, ceiling and flooring, dark brown tables and light brown chairs. The seating area can be seen through the two rectangle arches

(Image credit: dashkitchen)

Alternative view of the dining area at Dash Kitchen featuring spotlights and stone coloured walls, ceiling and flooring. There are multiple dark brown tables and light brown chairs along with a curved row of black seats. The bar can be seen through the tall silver cylinders that separate the two areas

(Image credit: dashkitchen)

Interior view of the dining area and bar at Dash Kitchen featuring stone coloured walls, ceiling and flooring. There is a long wall-mounted bar table and multiple dark green bar chairs. Behind the black and brown dining area is further seating and the bar

(Image credit: dashkitchen)

ADDRESS

Largo Saluzzo 34/c

VIEW GOOGLE MAPS (opens in new tab)

Daven Wu is the Singapore Editor at Wallpaper*. A former corporate lawyer, he has been covering Singapore and the neighbouring South-East Asian region since 1999, writing extensively about architecture, design, and travel for both the magazine and website. He is also the City Editor for the Phaidon Wallpaper* City Guide to Singapore.