Digital and physical worlds collide at a Brooklyn office designed by Inaba Williams

Digital and physical worlds collide at a Brooklyn office designed by Inaba Williams

Designed specifically for intensive digital work at a fast-paced agency, this office has been layered with thick carpets and soft curtains for comfort, while clever angles and reflective surfaces keep it clear-cut – and employees razor sharp

For a digital design agency in Brooklyn Navy Yards, a day at work has a whole new edge. Inaba Williams Architecture and architect Kyle May have redesigned HUSH Studios 8,600 sq ft office. Rearranging the plan of the space, which has polished concrete floors and plenty of natural light, the pair rethought the entrance by shifting it to make use of a 40 foot long corridor.

With its white walls, reflective stainless steel ceiling panels the tunnel leads through to the open plan office where visible meeting rooms and workstations introduce visitors to the work of HUSH, a company that combines physical and digital design into integrated user experiences.

With digital intensive work of the team in mind, architect May and Jeffrey Inaba, founding principal of Inaba Williams Architecture wanted to enhance the employee’s connection to the physical space around them through a sensitive approach to surface and material.

office design with concrete floor

Thick rugs zig-zag around columns absorb ambient sound and sheer red curtains enclose the conference room combat screen glare. The hard edges of the meeting room tables and the ‘pink oak’ lounge table – oak planks treated with multiple layers of paint and stain – have been curved

‘In a work environment where staff construct models, code, and communicate on digital platforms and visitors view projects on flat panel displays, we concentrated on the 3D world using movement, material, and light,’ say the architects.

Lightness positively bounces through the office across carefully designed details. Translucent cast resin leafs unfold from opaque Forbo meeting room table tops, and pivoting from the frameless meeting room door, bespoke rounded mirror polished stainless steel plates. §

Wallpaper* Newsletter

© TI Media Limited. Wallpaper* is part of TI Media Limited. All Rights Reserved.