Barcelona office designed as a serene oasis

Barcelona office designed as a serene oasis

Barcelona-based creative studio Six N Five unveils its new office, designed by Isern Serra and featuring a muted colour palette and special attention to craft

Creative studio Six N Five unveils its new office space in Barcelona, created in collaboration with designer Isern Serra. A long-term Wallpaper* collaborator, Six N Five was founded by Ezequiel Pini, and specialises in digital images, creating surreal fantasy worlds that push the boundaries of CGI.

Six N Five Barcelona office design by Isern Serra

Beige interior with sofa in matching colour and large palm tree

Serene and luminous, the L-shaped office design is defined by a neutral colour palette throughout and is created as a multifunctional space for the studio’s team as well as visitors. The street-facing entrance leads to a showroom and exhibition space and a café by local roastery Three Marks Coffee. This space will become the stage for a cultural programme led by Six N Five, opening it up to the city.

Behind a set of theatre-like curtains, an open corridor leads to the creative studio, conceived as an oasis of calm and featuring bespoke furniture and a raw material palette characterised by the original concrete structure of the building. 

A copper chair displayed on a step

The team’s space is divided into a relaxation area with a custom-designed sofa (upholstered with the same fabric used for the curtains, explains Serra, to achieve a sense of uniformity and connection throughout), placed alongside the ‘Mineral’ coffee table by Ferm Living and the ‘Pacha’ lounge chair, a 1970s design by Pierre Paulin produced by Gubi.

Facing a set of floor-to-ceiling windows is the workstation, centered around a bespoke table that was made on site using masonry and finished with micro cement. The large desk faces a series of bookcases showcasing prototypes and objects that inspired the surrealist world of Six N Five.

A kitchen visible behind two taupe curtains, with bent wood chairs along a large rectangular table

The last space in the studio is the kitchen, separated once again by thick curtains and featuring a custom-designed kitchen with a Dekton worktop by Cosentino, a bespoke table produced by local joinery workshop Carpintería J Vidal, and chairs by Ton. Lighting throughout is by Spanish brands Vibia and Santa & Cole.

‘Earth tones are chosen to reinforce this idea of materiality and achieved through the use of micro cement on the floor and the functional elements. The same texture is attained on the walls using the same tone of paint with an irregular plaster base,’ says Serra. ‘The space was conceived as a large architectural sanctuary, where the imprint of craftsmanship is very present.’ §

 

Wallpaper* Newsletter

© TI Media Limited. Wallpaper* is part of TI Media Limited. All Rights Reserved.