Seehof Nature Retreat — South Tyrol, Italy

Exterior view of the Seehof Nature Retreat, Italy surrounded by greenery. The reflection of the retreat can be seen in the lake
(Image credit: TBC)

When it comes to location, the Seehof ticks all our boxes with its Eden-like perch on a high plateau in South Tyrol, its low-slung buildings almost inconspicuous along the banks of a mirror-flat lake framed with pine and apple trees.

The addition of 16 new suites (bringing total keys to 50), a 20m indoor/outdoor pool and spa by Bozen-Bolzano-based studio Noa now adds a layer of modernity to the 59-year-old family-run property. Deeply set loggias, pebbled floors, copper accessories, and light stone are highlights, whilst double-sized windows pull in that incomparable view of greenery, sky and distant Dolomites from every angle. The sun-dappled spa is a particular treat with its capacious sauna, as is a deep-tissue massage with warm basalt stones.

In the kitchen, the 29-year-old Daniel Trenkwalder’s menu is a hybrid of South Tyrolean and Mediterranean standards, which explains the duo of pink-roasted veal and glazed veal stew, and tomatoes stuffed with bulgur, fresh herbs and basil foam.

Alternative view of the Seehof Nature Retreat featuring a swimming pool, sun loungers, pathway, lake and surrounding greenery under a cloudy sky

(Image credit: TBC)

Interior view of the dining area area at the Seehof Nature Retreat featuring multiple dining tables, chairs and tile flooring. Each table has a light coloured table cloth, tableware and a small green plant. The walls and ceiling feature a wood slat design

(Image credit: TBC)

Interior view of a bathroom area at the Seehof Nature Retreat featuring a wooden partition with radiator, white bath and dark wooden unit with pebble shaped mirror, shelf and sink. The flooring has a part wood, part hexagon design

(Image credit: TBC)

Interior view of a room at the Seehof Nature Retreat featuring a bed, two chairs, a small table, a round rug, wooden floors and three pendant lights. A view of the greenery outside can be seen through the tall glass doors. And there is a partial view of the bathroom area and its dark brown wooden unit with mirror and hexagon floor and wall design

(Image credit: TBC)

Interior view of a seating area at the Seehof Nature Retreat featuring steps to an upper level seating area with lounge chairs and a large soft chair. There are dark coloured pots in various locations and the greenery outside can be seen through the glass windows

(Image credit: TBC)

ADDRESS

Via Flötscher 2, 39040 Naz Sciaves

VIEW GOOGLE MAPS (opens in new tab)

Daven Wu is the Singapore Editor at Wallpaper*. A former corporate lawyer, he has been covering Singapore and the neighbouring South-East Asian region since 1999, writing extensively about architecture, design, and travel for both the magazine and website. He is also the City Editor for the Phaidon Wallpaper* City Guide to Singapore.