Casa No Tempo — Alentejo, Portugal

Low bed on brick floor
(Image credit: silentliving.pt)

After the success of their wooden cabins in Comporta, João and Andreia Rodrigues turned their attention to an old family farm set among 400 hectares of wildflower fields, lakes and cork groves near the hill top village of Montemor-o-Novo. In partnership, once again, with architect Manuel Aires Mateus, they created a low-lying white four-bedroom building combining modern minimalism with a rural timelessness. Huge windows bathe the white-on-white interiors in light. Rust-red clay floor tiles add warmth. Outside, a sunken swimming pool is the perfect spot to survey your kingdom, which stretches as far as the eye can see.

Interior design of bedroom

(Image credit: silentliving.pt)

Long wooden dining table and chairs

(Image credit: silentliving.pt)

Living room with white sofas opposite each other

(Image credit: silentliving.pt)

Two white armchairs of hotel room

(Image credit: silentliving.pt)

Interior design of room with mirror on floor

(Image credit: silentliving.pt)

Interior design of room with sculpture on side board

(Image credit: silentliving.pt)

Interior of hotel bathroom

(Image credit: silentliving.pt)

Sun lounger next to water

(Image credit: silentliving.pt)

Seating cushions next to open fire

(Image credit: silentliving.pt)

Interior view of mirror and shower

(Image credit: silentliving.pt)

ADDRESS

7040-404 Herdade do Cavalho
Sabugueiro
Arraiolos

VIEW GOOGLE MAPS (opens in new tab)