Sandellsandberg designs a sleek Stockholm office with aluminium

Sandellsandberg designs a sleek Stockholm office with aluminium

Reflective, corrugated, and layered aluminium transforms this Stockholm office space

Swedish architecture studio Sandellsandberg has designed a new Stockholm office for Swedish aluminium company Gränges. The design combines innovative use of aluminium with a textural material pallette, creating a sleek yet uplifting workplace.

Drawing on the over-hundred-year-old company’s stock of rolled and corrugated aluminium, Sandellsandberg decided to use the material in an unexpected way. The aluminium, usually used for car exchangers, has transformed the space.

Aluminium perforated panel

Several different surface effects have been selected to reflect the moods of different areas of the office. A polished silver aluminum has been used in the reception space, welcoming employees and new visitors. While a denser, thickly corrogated aluminium creates the feeling of solidity in a meeting room, divided from a board room with a sheer curtain. Elsewhere, corrugated perforated aluminium panels layer on top of the stripped raw concrete walls.

Sandellsandberg even designed some bespoke furniture for the space with Gränges aluminium, yet the team was keen to soften and warmthen the space was a balance of textures. Panels in rich elm veneer, soft light brown leather furniture and purple office chairs brought this balance. Historical pieces from the Gränges archive, dating back to 1896 in the village of Grängesberg add further texture to the space. §

Wallpaper* Newsletter

© TI Media Limited. Wallpaper* is part of TI Media Limited. All Rights Reserved.