Snøhetta has been busy of late. As well as unveiling the highly anticipated San Francisco Museum of Modern Art extension and polishing off the landscape design of Lund’s MAX IV laboratory, the Oslo-based design and architecture practice has now also launched a new signature store for Australian beauty brand Aesop in Singapore. 

Their second designer boutique in Singapore, Aesop ION also marks the fourth Snøhetta-designed Aesop store globally (adding to their tally in Oslo, Berlin and Singapore).

Mace pink walls brighten up the space and complement the brass accents of the boutique, which include functional elements like a long sales counter and a trio of sinks, gleaming under the overhead lighting. 

The rather sparse decor at eye level – the focus is kept on the products and their packaging – is the mirror opposite of the ceiling, which is covered in timber battens of different lengths, tones and materials, described as ‘an upside-down forest’; hanging down to form walls that curve throughout the space like trunks in a grove. The intentional forest motif pay tribute to the store’s location, Orchard Road, which was once a nutmeg plantation. 

In short, it is nothing less than we’d expect from Aesop. Or Snøhetta, for that matter.