An unconventional Swiss concrete house by Davide Macullo Architects

An unconventional Swiss concrete house by Davide Macullo Architects

This concrete house set on a hill in Galbisio, Switzerland, is somewhat of a statement in the landscape; a force ‘in’ nature. While it is based on the form of the cube, it resists its mould to prioritise living space. Lugano-based architect Davide Macullo stretched out the interior possibilities by energetically extruding the walls in different directions. Exterior stairways and patios wrap around the house, where negative space has emerged.

He describes the three-storey house as a ‘constellation’ of spaces and experiences that are adapted to the pace of modern life. Inside, unconventionally shaped rooms offer different viewing points for the landscape and new opportunities for light and space at every turn. The rooms are like puzzle pieces, each unique and adapted to its use with varying ceiling heights.

With unique façades and distinct expressions at every angle, the house has a confident, vibrant character, yet equally owns a simplicity of form that allows it to sit comfortably in (or in opposition to) its context. And for these reasons, it received a Wallpaper* Design Award nomination this year in the Best Private House category. §

Wallpaper* Newsletter

Wallpaper* is supported by its audience. When you purchase through links on our site, we may earn an affiliate commission. Learn more.

© Future Publishing Limited Quay House, The Ambury, Bath BA1 1UA. All rights reserved. England and Wales company registration number 2008885.