Daniel’s — Innsbruck, Austria

Concrete structure frames floor-to-ceiling
(Image credit: swarovski.com)

Among a series of new buildings created for Swarovski’s recently reopened Kristallwelten (Crystal Worlds) museum in the idyllic Austrian town of Wattens, Oslo and New York-based architecture firm Snøhetta have designed the complex’s signature restaurant and cafe. Named Daniel’s, after the company’s original founder, the space is housed in a curved pavilion embedded into the museum’s garden; the concrete structure frames floor-to-ceiling windows that flood the room with natural light and afford diners a view into the surrounding gardens, including Andy Cao and Xavier Perrot’s remarkable Crystal Cloud art installation. Walnut and suede furniture adds organic texture and contrast to a starkly minimalist interior, while the menu serves a number of crowd-pleasers from regional specialties such as Wiener schnitzel to house-made patisserie and baked treats.

Windows that flood the room with natural light and afford diners a view into the surrounding gardens

(Image credit: swarovski.com)

Walnut and suede furniture adds organic texture and contrast to a starkly minimalist interior

(Image credit: swarovski.com)

Hotel view in evening

(Image credit: swarovski.com)

INFORMATION

Website (opens in new tab)

ADDRESS

Kristallweltenstraße 1
6112 Wattens
Austria

VIEW GOOGLE MAPS (opens in new tab)