The allure of opening a Givenchy box was the launching point for the house’s new Avenue Montaigne boutique by creative director Riccardo Tisci and interior architect Joseph Dirand. The intimate 370 sq m space, which displays the women’s collection over two floors, was inspired by the brand’s impeccably presented boxes, used to deliver the label’s haute confections. A deep-green veined Breccia Verde marble floor reinforces the brand's dark romanticism.

Ceppo walls are backdrops to furniture constructed from raw metal and shiny black lacquer. The designers left the ceiling raw in order to showcase traces of the original bakery, which occupied the location for a century until the 1980s. It’s a reminder of Tisci's knack for channelling heritage in an effort to create something altogether new.