'Double Space' offers a new perspective on the V&A

Take a closer look at BarberOsgerby's unexpected and immersive installation at the Victoria and Albert Museum in London

During the London Design Festival 2014, visitors to the Victoria and Albert Museum were treated to an unexpected and immersive installation in the Museum’s awe-inspiring Raphael Gallery. Designed by London-based duo BarberOsgerby and produced in collaboration with BMW, ‘Double Space’ consisted of two gigantic but incredibly lightweight reflective panels suspended from a lofty framework that caused visitor’s to immediately look upwards as they entered the gallery. The discs slowly rotated within the vaulted ceiling, creating warped reflections of the surrounding paintings and the room below - a disorientating experience that the designers described as 'like being in space surrounded by Raphael'. This short film tracks the development of the design - from concept sketch to installation - through conversations with the teams at BMW and the London Design Festival as well as the designers themselves.

Read more