Peering out from a forest, the Chilmark Guest House in Massachusetts is a beautifully compact guest cabin and the latest work of US firm, Charles Rose Architects.
Perched on a steep slope that looks onto a clearing and the nearby Vineyard Sound, the building is designed to maximise the views, with large windows and balconies that create a sense of a light, semi-open space.
The 800 sq ft structure comfortably incorporates two bedrooms with en-suite bathrooms at opposite ends of the house, and a common kitchen and dining area. A cellar, porch and roof terrace provide extra living space, which together with the natural material palette - with pigmented concrete, stone, copper, cedar and fir used for the exterior, and teak, mahogany and cork for the interior - help enhance the outdoors experience and the light and delicate nature of this building.